Excel Tabloyu Makro ile Mail İçine Gömerek Mail Gönderme

Merhaba,

         İşinize yarayacağını düşündüğüm bir çalışmayı daha sizinle paylaşmak istiyorum.

Makronun amacı,
         Her gün revize ettiğimiz ve iş arkadaşlarımıza attığımız bir tablo var.Bizdeki kullanım amacı her müşteri temsilcisinin hangi fason parçasının kritik olduğunu belirten bir tablo.Bu makro datanın pivotunu alıyor ve ilgili kişileri de maile ekliyor.Maile hem excel tabloyu ekliyor , hemde mail gövdesine kritik parçaların olduğu pivotu ekliyor.Açıkçası zamandan tasarruf yapmamızı ve yaptırmamızı sağlıyor.Özellikle müşteri temsilcisi telefondan maile bakma konusunda her gelen maildeki exceli açmak zorunda kalmadan mail ana gövdesinde kritik parçası varmı yokmu kontrol edebiliyor.Umarım faydalı bir çalışma olmuştur.

Yapmamız gerekenler sırasıyla aşağıdaki gibidir;

  •      Öncelikle toplamda 3 ayrı sheet(sayfa) de işlem yapacağız.Aşağıdaki gibi VERİLER adında bir datamız var.Fason stokları kontrol eden ve müşteri temsilcisi arkadaşlara raporlayan arkadaşımızın tuttuğu tablo.Siz kendinize göre tabloyu revize edebilirsiniz.Tablonuzu oluşturduktan sonra aşağıda da görüldüğü gibi bir adet gönder butonu oluşturunuz. Makromuzu oluşturduğumuzda makroyu bu butona atayacağız.


  •  pivot adında ayrı bir sheete oluşturun ve aşağıdaki gibi görünüme ayarlayınız.


  •      Listedeki isme göre outlook a mail adresini eklemesi için aşağıdaki gibi bir formatta Mailler adında ayrı bir sheet e formüllü bir tablo yapmalısınız.Bu formulde şu kuralı kullanın. VERİLER sayfasındaki NKARA ,Mailler sayfasında "A" sütunundaki isimle eşleşiyorsa ilgili kişinin mail adresini "B" sütununa yaz.Bunun içinde yandaki bir sütuna her ismin karşısına mail adresini yazın oradan formül ile bağlantı kurunuz.



  •     Son olarak makroyu oluşturma sırasındayız. Excelimizin Developer(Geliştirici) kod bölümde Visual basic kısmına girdiğimizde sayfa kod görünümümüz aşağıdaki gibi olacaktır.3 sayfa Mailler,Veriler,Pivot. Biz buraya sadece 1 adet module ekliyoruz. İçine aşağıdaki kodları ekleyeceğiz.Geriye sadece veriler sayfamıza gelip Gönder butonumuza oluşturduğumuz makroyu atamaktır.



MAKRO KODLARI















1 yorum :